Christine Schwarzer, född 1970 i Köpenhamn. Utbildad till formgivare vid Danmarks Designskole i Köpenhamn och på The University of Art and Design i Helsingfors.

Christine har alltid tecknat och när hon var barn gjorde hon sina egna leksaker, sydde, hamrade och spikade. Hon blev formgivare, men kunde lika gärna ha blivit konstnär. Hon tycker om att göra saker själv.

Det är den kreativa processen som ger henne den största glädjen när hon formger sina möbler och föremål. Hennes design har ett enkelt och klart, grafiskt uttryck, inga krusiduller. För henne är det en passion att formge, en passion som kanaliserar sig till olika uttryck.

Hennes idéer är ofta resultatet av en mängd fragment som hon samlat på sig och bearbetat. Christine fascineras av modern konst och studerar gärna färger, former, mönster och grafik. Även musik kan vara en katalysator för kreativa uppslag. Som formgivare vill hon släppa förtöjningarna och utmana rutinen, med målet att hennes ting ska ”göra världen en smula vackrare, roligare, gladare och mer lekfull”.