Den Italiensk designtrion CMP Design, bestående av Michele Cazzaniga, Simone Mandelli och Antonio Pagliarulo, har lämnat Milano för Como för att få lite perspektiv och kreativ distans från världens kaotiska designhuvudstad.

De håller nu till i skuggan av Alperna och med Giuseppe Terragnis berömda Casa del Fascio, ett landmärke inom europeisk modern arkitektur, som granne. Michele Cazzaniga, Simone Mandelli och Antonio Pagliarulo gick alla i samma klass på il Politecnico i Milano under sina studier, som sträckte sig från matdesign, grafisk konst, mode och industriell design. Efter att ha arbetat för en rad företag i den italienska designindustrin har de fått ett stort erkännande med ett antal priser, inklusive ADI Design Index, German Design Award och Red Dot award. De är måna om att använda nära dialog som ett centralt designutvecklingskoncept till varje uppdrag.


Milano kan vara designhuvudstaden, men utomhusmiljöer är ganska förbisedda. Hur kan offentliga utrymmen förbättras?

”Parkbänken sammanför människor. Du kan sitta själv eller samtala med andra. Titta bara på Woody Allens filmer så ser du superkraften i utomhusbänken. Vi kan också lära oss att utnyttja det offentliga rummet genom latinska länder där ”piazzan” är en naturlig mötespunkt i både små och stora städer.” CMP-design