Design ska vara självklar och direkt funktionell, inte minimalistiskt sparsmakat reducerad. Att trä är David Ericssons favoritmaterial är inte särskilt underligt med tanke på att han tog sin examen vid Malmstensskolan för snart 10 år sedan, och dit han återkommer regelbundet som lärare.

En bidragande orsak är också att han härstammar från Smålands skogar, han menar att trä borde utnyttjas betydligt mer. Inte minst furu som under åttiotalet fick ett dåligt rykte med kvistiga och tjocka plastlackade gulnande möbler. Flera av Davids möbler har redan blivit designklassiker tack vare karaktärsfulla uttryck och genomtänkt detaljering. Pinzo avviker med sin punkiga framtoning rejält. När han var tonåring i hemstaden Värnamo jobbade han i skivbutik och lyssnade på The Clash och hela punkvågen. Senare fastnade han för veganpunk, idag gillar han allt. Samma öppna attityd präglar hans formgivning där han understryker att han vill något mer än bara ännu ett designobjekt: design ska ha innehåll, och om den får ta tid att skapa så lever den längre.

Hur har din formgivning påverkats av att du läst konst och filosofi?
- Det har hjälpt mig att motivera varför mina saker ser ut och fungerar som de gör. Vi formgivare skapar inte bara produkter, vi är del av ett samhälle, vi ska bidra till något större.

Vad läser du just nu?
- Jag hittade en bok av konstnären Torsten Renqvist där han porträtterar människor som han har mött och som bidragit till hans personlighet.

Vad lyssnar du på i din studio?
- Jag blir på topphumör med Felix Kubins elektroniska musik i lurarna!