Johan Lindau, född 1963 i Helsingborg. Född, uppvuxen och uppfostrad i ett designerhem. Därefter skolad, utbildad och fastvuxen i designindustrin. Johan är Blå Stations design manager och företagsledare.

Han började som ritslav åt formgivare Börge Lindau, där han upptäckte att det mesta skall hamna i papperskorgen. Därefter var han lärling på diverse tillverkningsindustrier inom möbelbranschen för att lära sig allt om material, tekniker och industriprocesser. Här fick han upp ögat för vad som är möjligt och omöjligt och hur man vänder ett -Nej till ett -Ja genom att ställa frågan –Om? Blå Station grundades 1986. Då fick det vara slutlekt, eller det var rättare sagt, då det började.

Johan Lindau arbetar med designprocessen med en närmast religiös övertygelse. Han har en stark personlighet, är dynamisk, envis och ifrågasättande. Han är formsäker, initierad och högröstad. Han vill göra skillnad. Hans drivkraft ligger i att aktivt arbeta med design utifrån ett innovativt och hållbart perspektiv och i viljan att vara en stark bidragande orsak till den nödvändiga förändring som svensk och internationell möbelindustri står inför.

Johan söker formgivare som med övertygelse, hängivenhet och insikt tar sitt designuppdrag på fullaste allvar, och som sen levererar en enkel, effektiv och formsäker problemlösning. Formgivare som känner ansvar för sina produkter, på samma sätt som en god förälder känner ansvar för sina egna barn, och som har tålamod och kunskap att besvara alla frågor som börjar med –Varför?

För Johan är design inte yta, ytan är bara ett resultat av processen.