Efter att ha utbildat sig vid konstakademin i Ljubljana fortsatte Luka Stepan sina studier vid Royal Collage of Art i London under professor Ron Arads ledning.

Arbete både i den egna designstudion och frilansjobb för bland andra designbyrån Tangerine har rönt Luka åtskilliga priser. Idag driver han sin studio i Ljubljana.

- Varför göra ännu en stol? Bra fråga! Det nns verkligen alldeles för många stolar i världen och de esta är rätt dåliga eftersom de inte är särskilt långlivade varken materialmässigt, kulturellt eller visuellt. Lucky är en stol utan kompromisser och genvägar, den är en investering som kommer att stå i sig många decennier.

 

3 frågor till Luka

DESIGN SOM KAN GÖRAS BÄTTRE?

Bildesign ska väl inte bara handla om styl- ing? Det räcker inte med att Tesla utmanar lite, det nns så mycket att göra: hur inter- agerar vi med alla elektroniska reglage? Och inte minst med tanke på all kraft du har tillhanda, en bil är en oerhört farlig pro- dukt mitt på gatan. Om vi ska ha förarlösa bilar i en ny typ av delningsekonomi: hur kommer det att se ut? Vilka sociologiska och kulturella utmaningar står vi inför?

DIN SENASTE BOK?

”The Architectures of Atelier Bow-Wow: Behaviorology” Jag är fascinerad av femtiotalets japanska metabolister och hur arkitekter idag arbetar i deras anda nu när vi är på jakt efter nya boendeformer för nya livsstilar.

LYSSNAR DU TILL JUST NU?

Serbiska indie-popbandet Repetitor, men helst ska de ses live!