När australiensaren Marcel Sigel utsågs till den bästa unga designer av Wallpaper 2004, hade han precis börjat på den multidisciplinära designstudion Zuii i Melbourne. Nuförtiden är Marcel baserad i London, men arbetar fortfarande ofta i Sydney.

Genom att arbeta med kunder runt om i världen är han ofta fascinerad av vardagliga föremål och hur de kan förbättras. Det finns en viss lätthet i hans design, som är inspirerad av smidiga, nästan vävda textilremsor, men han kan även formge gedigna, färgstarka, lekfulla möbler.


Du måste ha ett drömprojekt?
"Självklart! Jag skulle älska att arbeta med design i rymden. Föreställ dig tyngdlöshet! Det ger dig en helt annan uppsättning parametrar, och jag älskar designuppdrag som är begränsade av verkligheten."


Varför är du kär i skandinavisk design?
"Den har en specifik känsla med en undermedvetenhet, den är inte alltför kommersiell och jag kan relatera till enkelheten och ärligheten i formen. Jag vill arbeta på samma linje: inget onödigt och med noggrann uppmärksamhet på detaljerna.”

"Allt handlar om att utnyttja tekniken maximalt och pressa materialen till dess yttersta. Slutprodukten skriker inte efter uppmärksamhet; det är en enkel stol med ett vanligt utseende, bekant men ändå unik – och naturligtvis superkomfortabel!” Marcel Sigel