Mia Cullin föddes 1970 i Lund. Hon tog sin examen från Konstfack 1998 efter studier i Sverige, Italien och Danmark.

I grunden är hon en gedigen inredningsarkitekt med stor kunskap om produktion och produkter. I sin formgivning är hon enkel, poetisk och elegant. Hon inspireras av vardagens detaljer, hantverk och av synliga sammanfogningar. För henne är det viktigt att visualisera föremålets konstruktion och funktion. Mia är lyhörd, öppen och producentorienterad, hon talar lika gärna med dem på industrigolvet som verktygsmakare och uppdragsgivare. Hon följer sina produkter tätt från skiss till färdigt utförande och är ödmjuk och kunnig genom hela processen.

Hon är en formgivare som går igång på olika material, som non woven textilier, plast, läder, stål och glas. Hon har huvudet fullt av idéer, söker innovativa lösningar och drar sig inte för att experimentera. Det enda hon saknar är mer tid.

Hon beskriver sig själv som drömmande, känslosam och ärlig samtidigt som hon är otålig och lynnig. Detta kan verka som motsatser men när man möter Mia så förstår man att det är i dessa egenskaper och i hennes strävan efter att skapa produkter som är användbara och hållbara som hon finner sitt inre driv.