Född 1964 i Stockholm – fast bor i Köpenhamn, där hennes designstudio finns sedan länge. Har utbildat sig på Konstfack i Stockholm och Arkitektskolan Köpenhamn.

Mia kom som nydanad arkitekt att tillbringa ett år på Blå Station i Åhus som ritassistent till Börge Lindau, det var Mias första möte med designvärlden och hon sög in allt och försökte bara förstå.

Mia har sedan dess hunnit med en egen karriär och har mottagit flera internationella utmärkelser och priser för sina produkter. Mias styrka ligger i att alltid ha öppna ögon och öron och att vara ständigt nyfiken, alltid fråga alltid svara. Inget är för litet eller oviktigt, inget lämnas åt slumpen. Om man inte frågar får man inget svar.

Som formgivare och som person är Mia en blandning av perfektionist och funktionalist samtidigt som hon har en ödmjuk inställning till problemlösning och en tilltro till att allt löser sig. Hon gillar dock inte att förlora. Mia är en varm person, med öppet hjärta, lätt att läsa som en bok samtidigt som mycket finns dolt mellan raderna. Nära till förundran, nära till skepticism, nära till skratt. Nära sina känslor.

För Mia är formgivning en lek. En lek med former, en ödmjukhet till produktion och ett nära samarbete mellan människor. Nästan alltid arbetar man i ett team, stort eller litet, av människor med olika kunskaper. Att skapa en dialog är viktigt, den gör att Mia med säker hand kan driva igenom ett projekt, från skiss till färdig produkt. Hennes nyfikenhet för industriell produktion, nya material och nya tillverkningstekniker, kombinerat med hennes kreativa sinne, resulterar i funktionella och vackra produkter där användaren alltid sätts i första rummet.

Mias första produkt för Blå Station, Hippo, är en trästol som förenar en traditionell svensk ”pinnastol” med en rejäl skopa modern lekfullhet. Och den kommer inte ensam, den har ett bord med sig.

Let Hippo be Happy!

PS. Vi ”adopterade” henne (nästan) det året som hon var hos oss, och vi ser henne som en i familjen och även om vi inte tidigare producerat någon av Mias produkter så har den dörren alltid varit öppen. Men det har helt enkelt bara inte blivit aktuellt… förrän nu!