o4i grundades 2005 av Henrik Kjellberg och Jon Lindström, som träffades första gången under studietiden på Konstfack i Stockholm 1996.

Designduon har tillsammans en gedigen erfarenhet inom både möbeldesign, industridesign och arkitektur genom tidigare studier och arbete i Stockholm, Oslo och New York. Med sin bas i Stockholm utvecklar de i huvudsak möbler för hem och offentlig miljö, med fokus på innovativa lösningar för den moderna arbetsplatsen.

“Vi har ett multidisciplinärt synsätt på produktdesign som tar avstamp i modern och ansvarsfull industriell massproduktion - och drivs av en nyfikenhet för ny teknik, nya beteendemönster, material och processer.
Vi finner lika mycket glädje i att utforska möjligheten till förbättringar inom givna strikta ramar - som vi gör i att hitta de lösningar som utmanar det som förväntas. Den perfekta designen för oss är att kunna lägga till ett mervärde till ett objekt - och dess användare - utan att lägga till merkostnader. Vi tror på samarbete och att 1 + 1 kan bli 3.“