Stefan Borselius, född 1974 i Malmö. Utbildad vid Konstfack; möbeldesign och inredningsarkitektur, Carl Malmstens skola; möbeldesign, Stenbyskolan; möbelsnickeri och design.

Stefan Borselius är en klurig formgivare med huvudet fullt av idéer. Han kan vara tyst och eftertänksam, men när han bryter tystnaden är han en lika rolig ord ekvilibrist som han är en uppfinningsrik och estetisk designer.

Stefans morfar och morfars far var möbelsnickare, deras välgjorda möbler inspirerade honom i valet av sysselsättning. Själv föredrar Stefan att kalla sig hantverkare, och han menar att hand, tanke och noggrannhet är viktiga beståndsdelar i hans yrke. Med utgångspunkt från funktion och material vill han skapa möbler för vår tid och vårt sätt att leva.

I sitt arbete med en produkt lämnar Stefan Borselius inget åt slumpen utan går metodiskt och helhjärtat igenom varje detalj, varje funktion och varje egenskap som ett material eller en teknik kan erbjuda. Han tänjer gärna på gränsen för vad som är möjligt att producera och att ge upp och välja en annan väg än den valda är inget alternativ förrän alla stenar är vända. Detta resulterar i att hans produkter har en stark personlighet som redan i sitt uttryck besvarar oställda frågor.