Design S delas ut vartannat år och fokuserar på problemlösande design.

Svensk Form, SVID, Stiftelsen Svensk Industridesign och Sveriges Reklamförbund är initiativtagare till Design S/Swedish Design Award som sedan 2006 delas ut vartannat år för att belöna kreativa problemlösningar. Design S/Swedish Design Award fokuserar på de problem som design löser och premierar därför designer och företag som bidragit till dagens positiva designutveckling och tagit hänsyn till aspekter för en hållbar utveckling.

Prisbelönta produkter från Blå Station
Innovation C, nominerad 2006
Boo, vinnare 2008
Oppo, nominerad 2010

Juryns motivering Boo
Stolen BOO exemplifierar en väl genomförd användarfokuserad designprocess. Sittskalet i formpressad formfilt med textilt laminerad yta förenklar tillverkningsprocessen. En bekvämt formad och uttrycksfull stol med självsäker attityd.

Ovanligt angenämt sittande
Likt möbelformgivaren Bruna Mathssons sökande efter den perfekta sittkurvan har Stefan Borselius i BOO gått ännu djupare in i processen med att optimera ett komfortabelt sittskal för olika slags kroppar. Med små dimensioner är BOO generös och varmt välkomnande. Ovanligt bekväm och ergonomisk. Avlastar bäckenbenet och stödjer ländryggen. Ovanligt väl avvägd i den balansgång som krävs av möbler i offentlig miljö – inte för högröstad men långt ifrån personlighetsbefriad. Ovanlig i sina linjer, unika från sidan. Se att sitsen faller framåt samtidigt som djupet balanserar sittandet och gör det särdeles angenämt, trots, eller är det tack vare, sin lilla, smäckra volym. Stapelbar, naturligtvis, 100 procent återvinningsbar och känn, är det mocka? Nej, den ljudabsorberande formfilten, som gör fördyrande tapetserararbete överflödigt, är laminerad med ett slitstarkt mikrofibertyg, betydligt mer hållbart än den ”äkta” varan. Sammantaget ger BOO begreppet ”att sitta som en smäck” en ny, unik och samtida innebörd.