Fyra gånger har produkter från Blå Station erhållit Forsnäspriset. Priset har dessutom haft betydelse när Blå Station grundades. Mer om detta kan du läsa under Börge Lindau:s formgivareprofil.

Forsnäspriset instiftades 1983 av Stiftelsen för möbelforskning/Möbelinstitutet, i samverkan med Forsnäs Fanérsitsfabrik Bröderna Bergqvist AB. Syftet med priset var att främja utvecklingen av, och stimulera intresset för formpressning av skiktlimmat trä som möbelmaterial.

Under 24 år delades priset ut vid öppnandet av den årliga internationella möbelmässan Stockholm Furniture Fair. Det kom att bli ett av de mest välrenommerade prisen i den svenska möbelindustrin. Det sista Forsnäspriset delades ut 2006. Från 2007 har priset ett nytt namn - Nordiska designpriset för formpressade trämöbler.

Prisbelönta produkter från Blå Station
Beplus, 1987
Bimbo, 1994
Söndag, 1996
Chair 69, 2005

Juryns motivering
Beplus: Personlig och tidsanpassad utveckling av en klassiker. Skiktlimningstekniken utnyttjad till en perfekt syntes av teknik, form och funktion.
Jury: Åke Angarth, Hans Ehrlin, Anika Reuterswärd

Bimbo: Utmärkt allmöbel med enkelhet och självklart uttryck, bra exempel på formpressningens möjligheter; styv konstruktion gör pallen mycket stadig, den kan staplas på vackert sätt, har förutsättningar bli en klassiker.
Jury: Andrejs Legzdins, Kenneth Ståhl, Kerstin Wickman

Söndag: “Bänk Söndag vill vi premiera för dess enkla och okonstlade form. Med ytterst få element har Lotta Josefsson och Anette Petersson lyckats skapa ett starkt estetiskt uttryck. Bänkens storlek gör den användbar både i offentlig miljö och i hemmet. Den har nätta mått och en mycket sympatisk gestaltning. Här kan man verkligen tala om ”back to basics”.
Jury: Erik Berglund, Andrejs Legzdins, Kerstin Wickman

Chair 69: Skalstol med stålmed är numera en av branschens vanligaste produkter. Här har konstruktionen förnyats med användning av spännbensprincipen. Sittskalets utformning i hög grad påverkat av en innovativ lösning med automatisk låsning till ett fjädrande stålstativ. Noggranna studier av alla moment i materialhantering och tillverkning, med anpassning till formpressningsteknikens möjligheter, har resulterat i en möbel med acceptabel komfort och konkurrenskraftigt pris. Ett lyckat resultat av föredömligt samarbete mellan målmedveten producent och begåvad formgivare. 
Jury: Lars Bülow, Simo Heikkilä, Steinar Hindenes