Utmärkt Svensk Form har bland annat delats ut till Beplus, Simsalabim, Bimbo och Söndag.

Utmärkt Svensk Form är en utmärkelse som delades ut av Svensk Form 1983-2002. Utmärkelsen visar att varan jurybedömts av representanter för formgivningens egna fack och befunnits hålla måttet: det vill säga att den är bärare av nytänkande, god formgivning och högsta kvalitet vad beträffar material, tillverkning och funktion.

Prisbelönta produkter från Blå Station
Beplus, Diplom 1987
Blå Stations grafiska blad, Diplom 1988
Simsalabim & Hannah (ej längre i produktion), Specialpris för bästa samarbete mellan formgivare och producent 1993
Bimbo, Diplom 1994
Söndag, Hedersomnämnande 1996

Juryns motivering
Blå Stations grafiska blad: Informativt, smakfullt och intelligent utformat.

Simsalabim & Hannah: specialpris för bästa samarbete mellan formgivare och producent. Specialpriset går till formgivaren som i sitt eget producentföretag under lång tid drivit en egen designlinje med stark karaktär, här representerad av ett matbord och en fåtölj. Det innovativa fällbordet Simsalabim löser problemet med utfällbart ben på ett överraskande och vackert fungerande sätt. Bordet levereras helt obehandlat och tillsammmans med valet av träslag, al, skapas både en ekologiskt ren och en synnerligen prisbillig produkt. Det ekologiska tänkandet är också framträdande i fåtöljen Tant Emma (senare Hannah), där både sits och rygg går att få klädda med ånggarvat läder, och sitsen är stoppad med tagel.

Bimbo: Liten formpressad, staplingsbar pall med en enkel form. Mångsidigt användbar och utrymmessnål, både bruks- och lekföremål i vuxen- och barnmiljöer.

Söndag: Elegant skulptural form. Det formpressade träets egenskaper och smäckra dimensioner i kombination med det ljusa stålet, har utnyttjats maximalt, så väl formmässigt som konstruktivt.