Jackless finns nu helt i trä tack vare en imponerande teknisk innovation. Aldrig tidigare har man kunnat skapa så pass stora träkoner utan några skarvar och samtidigt så pass lätta. Jackless Wood är perfekt form i kombination med minsta miljöpåverkan

Trä istället för aluminium och stål låter Jackless reinkarneras som Jackless Wood. Stefan Borselius och Thomas Bernstrands design är nu tillverkad med den stora konen gjord med endast ett skikt fanér pressat på återvunnet papper.

- Det är något av en teknisk innovation att lyckas formpressa en perfekt kon i den här storleken, säger Johan Lindau, VD och produktchef för Blå Station. Välj mellan ett perfekt pressat fanérskikt i ask, ek eller valnöt som tillsammans med det återvunna pappret bygger en endast tre till fyra millimeter men samtidigt superstark kon.

Aldrig tidigare har man kunnat skapa så pass stora träkoner utan några skarvar. Jackless Wood är perfekt form och med minsta miljöpåverkan, det blir i princip inga restprodukter kvar i tillverkningen. Enligt Johan Lindau gör den konade formen Jackless Wood så pass stark att en elefant kan dansa på eleganta bordsskivan.

Jackless Wood har fått ett mjukare uttryck än sin kusin och är både lättare och mer miljövänlig. Med trä som material erhålls en taktilt inbjudande yta med perfekt finish. Bordet trivs lika bra ensamt som i grupp vare sig det är hemmavid eller i offentlig miljö. Förutom i ek, ask och valnöt finns det även ett flertal betsade varianter.

Design: Bernstrand & Borselius 2022

BS 220904  09b 1200.jpg