Ett ansikte? En intrikat balansakt? LIV påminner om abstrakt minimalistisk konst och samtidigt också om mimetisk design. Och så är LIV förstås även ett bord.

Ett litet praktiskt bord. Och samtidigt så mycket mer. Ola Giertz låter tre till synes enkla bitar trä bilda en lekfull komposition. Geometriska former som i en intrikat balansakt påminner om ett ansikte, om minimalistisk konst eller varför inte just ett bord? LIV bjuder på ett grafiskt exakt uttryck bortom det simpelt funktionella.

- Jag lekte med olika geometriska former och landade i en cylinder som fot, en rektangel som fått en hörn avrundat i en båge och så en skiva högst upp, berättar Ola Giertz. Det är litet av ett pussel där varje del spelar sin särskilda roll.

Ola Giertz startade sin designstudio kort efter sin examen från Carl Malmstensskolans möbeldesignprogram år 2010. Han har skapat belysning, möbler och inte minst badrumsaccessoarer under ett drygt decennium. I sin designfilosofi kombinerar han lekfullhet med poetisk enkelhet.

- LIV är inspirerad av min dotter, tillägger Ola Giertz och erkänner att nu propsar även sonen Totte på att han ska få ge namn åt en möbel. Min ambition är att finna smarta designlösningar med mervärde. Jag skalar ned så mycket det bara går för att få fram rena grundformer som kan nå en bred publik.

Design: Ola Giertz 2022

 

livfrpnt.jpg