Välkommen till vårt nya showroom i Milano! Cocktail torsdag den 13 november 18.30. Via Osti 3, Milano.

Blå Station och Zero finns nu på plats mitt i den italienska designhuvudstaden nära il Duomo och universitetsområdet. Efter att i många år deltagit i il Salone, världens viktigaste möbelmässa, är det nu dags att ge sig in på den italienska marknaden på allvar med ett showroom som håller öppet hela veckan lång. Och när två av Sveriges främsta designföretag visar upp sina nyheter och klassiker så räknar både Mimi Lindau, Blå Station och Per Gill, Zero, att italienarna kommer att få en välkommen konkurrens.

– Vi knäcker stål och bucklar trä, säger Mimi Lindau. Svensk design vågar ifrågasätta mer och ta ut svängarna på ett annorlunda vis. Vi ser på design utifrån ett innovativt perspektiv och får vi beröm för hur vi tillför något nytt både formmässigt och funktionellt.

– I Italien satsar våra konkurrenter antingen på det tjusigt dekorativa eller den allra senaste tekniken, menar Per Gill. Vi ser till att förena bägge ytterligheterna i visuellt starka produkter med en genomarbetad funktionalitet.Blå Station och Zero producerar på hemmaplan i Sverige och har genomtänkta miljöstrategier, något som borgar för god kvalitet med smarta och rationella lösningar. I den nya utställningslokalen hänger Thomas Bernstrands rosade SHIBUYA för Zero, en armatur som hämtar inspiration från alla ljusslingor och kulörta lyktor som ger karaktär åt Shibuyas shopping- och nöjeskvarter i Tokyo. Där finns också Fronts smått mystiska svävande klot FOG där ljuskällan dolts på ett listigt vis. Blå Station bjuder förstås på Stefan Borselius OPPO, en designklassiker som får var och en att känna sig välkommen. Här finns också den senaste versionen av Jon Lindström och Henrik Kjellbergs DENT gjord i vanligt faner som formpressats till en tredimensionell form. Nya DENT DRESSED, som presenterades på Orgatec, är nu helstoppad mjuk och skön med ett helklätt sitsskal.

Öppettider måndag till fredag, 10.00–13.30, 14.30–18.30.