Äntligen är det den tiden på året igen då vi samlar ihop oss för att visa upp alla nya spännnade produkter vi har arbetat på där Stockholm Furniture Fair är startpunkten.

Stockholm Furniture Fair äger rum den 5 -9 februari och är en av världens största mötesplatser för skandinavisk design. Vi ses i Stockholm!

Var: Stockholm
När: 5-9 feb 2019
Monter: B02:15

 

 

 

BOB JOB
Design: Borselius & Bernstrand 2017 - 2019

I höstas lanserade vi Bob Job på Orgatec med en full uppsättning bord och hyllsystem i ek och svart. Dessutom 6 avskärmningsväggar i olika höjder och bredder, givetvis i alla de färger och texturer som ger Bob dess speciella karaktär. Och visst är det skönt att vända skrivbord, konferensrum och alla strikta kontorslösningar ryggen, och bara sjunka ner i det avslappnade samtidigt hyperkreativa aktivitetsbaserade kontoret. Bob Job ger plats för privata samtal, för enskilt arbete och för alla slags möten oavsett om de är ansikte-mot-ansikte eller via uppkoppling på nätet.

 
 

 

BOB HOME
Design: Borselius & Bernstrand 2019

Och så har vi äntligen Bob Home, en lite djupare och mjukare variant med egna följsamma armstöd. Perfekt för hemmet men även för caféer, lounger, barer och restauranger. Vi kunde inte bara säga nej när våra kunder (och vi själva) efterlyste en Bob-soffa för hemmiljö. Genom att göra den 9 centimeter djupare och med ännu mjukare stoppning, bjuder Bob Home på en intimt mysig soffupplevelse. Välj mellan raka soffor i olika längder, hörnsoffor eller varför inte en generös fåtölj. Om de vanliga armstöden tar för mycket plats så finns nu också en smalare version som följer konturerna hos Bob Home exakt.

 

BOB LIGHT
Design: Borselius & Bernstrand 2019
 

Klart att Bob ska ha en lampa, och då en högrest armatur som följer Bobs konturer exakt och förankras i ryggstödet. Till Stockholm Furniture Fair lanserar vi Bob Light i samarbete med Zero, en platsskapande ljuslösning som integreras direkt i Bobs ryggparti. Den dimmbara LED-lampan bakom det konvexa bländskyddet kan riktas in för att ge en intim och avskärmad ljusbild. Dessutom finns en fristående golvvariant och en pendel. Blå Station säljer samtliga tre modeller framtagna för vår modulsoffa Bob och den fristående golvvarianten och pendeln kan köpas direkt från Zero.

 

 

BUBBLE
Design: Borselius & Bernstrand 2019

Bubble bryter upp alla strikta och inrutade miljöer med sina lekfulla former. Ett grafiskt dekorativt bord med tre stiliserade bubblor i tre storlekar. De passar ihop på olika håll om man vill ha flera. Då bubblar det vidare i rummet. Den mattlackerade bordstoppen i vattenskuren aluminium finns i flera färger, bland annat i sand, terrakotta, antracit och lera. Underredet är av matterat rostfritt stål. Du kan ha Bubble både inne och ute!

 
 
 

 

BUCKET
Design: Borselius & Bernstrand 2019

Cylindern som bryter igenom glasskivan längtar efter blommor, snacks, vinflaskor, leksaker eller just det där lilla extra som fulländar designen. Bucket trängtar uppmärksamhet. Ett bord som inte är sig självt nog, utan som ständigt byter karaktär. Notera kontrasten mellan runda eller avrundade kvadratiska bordskivor och den cylinderformade basen i olika naturfärgade lacker som drar från sand och terrakotta till antracit och lera... även andra färger finns tillgängliga.

 

 

ARC
Design: Stone Designs 2019

Stone Designs bidrar med sin tredje ljudabsorbent för Blå Station. Arc är inspirerad av Colosseum i Rom och kan kombineras vertikalt och horisontellt i en mängd konfigurationer. Panelen tar hand om störande ljud samtidigt som reliefen bryter ljudvågorna. Snart kommer även en Arc Wall Planner på vår hemsida som gör det möjligt att bygga valfri kombination och Acoustic Facts ger information om ljuddämpningsvärden.

 

 

RÖHSSKA
Design:
 Fredrik Paulsen 2019

Snickaren, konstnären och formgivaren Fredrik Paulsen är ett nytill- skott i vårt formgivarstall. Stolen Röhsska är namngiven efter Sveriges främsta designmuseum som nyöppnar den 23:e februari. Röhsska Museet gav inför öppningen Fredrik Paulsen i uppdrag att tolka begreppet “demokratisk design” och Fredrik Paulsen har tillsammans med oss på Blå Station tagit fram stolen Röhsska. Utställningen ska heta Unmaking Democratic Design och premiärvisas på museet mellan den 23/2-19/5. I sin gestaltning av stolen ifrågasätter Fredrik en viss småländsk möbeljättes försök att lägga beslag på begreppet demokratisk design, för hur demokratiskt är det egentligen om priset på produkten är det enda som styr utan att man tänker på vad de sparade kronorna kostar miljön. Stolen Röhsska möter hantverk i industriproduktion, och stolen är givetvis producerad med svenska löner, svenska material och ett svenskt hållbarhetstänk, paketerat och levererat i platt paket. Med en ramkonstruktion av 150 år gammal, skånsk bok och med sits och rygg i furuplywood är det svenskt hela vägen.
 

 

 

ÅHUS
Design: Outofstock Design 2016 - 2019

Fåtöljen Åhus togs fram till vårt 30-årsjubileum 2016. Outofstock Design har nu förvandlat Åhus grafiskt exakta ramverk med de bulliga sitsarna och ryggstöden till en väl balanserad tresitsig soffa. Kompatibel med både nutida och historiska miljöer. Åhus är har inga överflödiga eller onödiga element men är samtidigt en fåtölj med karaktär. 

 

 

JACKLESS
Design: Borselius & Bernstrand 2018 - 2019

Jack finns nu både som en fristående skulptural version utan eluttag, där formen framhävs, eller som det praktiskt uppkopplade bordet som multiplicerar alla vägguttag.