Nej, vi har inte förstört stålets egenskaper, vi har bara tänjt på gränserna för vad som är möjligt. Det som gör Straw
unikt är sättet stålröret är deformerat på.

Istället för att använda sig av rör formade i mjuka radier har Osko + Deichmann funktionellt knäckt, vikt och kinkat det. Det knäckta röret är känt som det mest direkta sättet att deformera ett rör på, men genom att placera kinkarna i de positioner de har så har konstruktionen blivit stark och kinkarna integrerar med det självständiga uttrycket.

Design:
Osko + Deichmann

Nytt i Straw-Superkink familjen 2014:

Stolen Straw – har gått från stor (2010) till liten (2014). Det började med en stor storlek – för stor. Sedan krymptes den avsevärt, men den var fortfarande för stor. Efter det reducerades måtten ytterligare en aning och NU är den perfekt!

Det nya Straw bordet är trebent och tre ben når alltid ner till marken. Underredet är i förzinkat och lackat stålrör. Bordskivorna är i massivträ eller i pulverlackerad exteriör mdf. Straw innehåller stol, loungestol och barstol helt i förzinkat och lackerat stålrör.

Superkink soffa och fåtölj introducerades 2013 och är nu färdiga och försedda med ny spännande lack. Superkink består av soffa och fåtölj i lackerat stålrör, stoppning av polyeter och dun. Klädd i tyg eller läder.